עיצובים

עיצוב גבס

תארו לעצמכם בית שנראה אחרת לגמרי מכל בית אחר: לא עוד פינות ישרות וקירות חלקים, לא עוד קווים מסורתיים ועיצוב מקובע (שלא נאמר - מרובע). משהו חדש, שמאפשר לצאת מהקופסא ולחשוב קצת אחרת ומעל הכל - להפוך את הדירה שלכם למשהו שלא דומה לשום דבר אחר. מקום שהעיצוב בו זועק מכל מקום, ובלי להשקיע הררי כסף. עיצוב גבס, זה המפתח לעניין. כדאי שתכירו.

כיום, גבס הוא כבר לא אותו חומר שמשמש להקמת קירות ארעיים וליצירת מחיצות זמניות, פשוט כי אין כסף או חשק להתחיל לבנות קיר של ממש. זה הרבה יותר מזה. הגבס הפך להיות דבר מיוחד במינו, כזה שמשמש לא מעט מעצבי פנים כדי לעשות 'אקסטרים מייקאובר' לבית ולתת לו מראה שלא כולם רגילים אליו. מראה ששמור רק לכם.

עיצוב בגבס הוא דבר חדש יחסית, שהחל להיכנס לביתם הפרטיים (וגם למשרדים) רק בשנים האחרונות. כאמור, בעבר הוא שימש בעיקר להקמת קירות ומחיצות בזול ובמהירות, אך אף אחד לא השכיל להשתמש בנוחות שבו לטובת עבודות אחרות. היום, עיצובים בגבס הם דבר מאוד נפוץ, פשוט משום שכל העוסקים בתחום הבינו עד כמה זה קל ופשוט. כדי שגם אתם תבינו את זה, לפניכם מדריך עיצוב גבס, שיענה לכם על השאלות החשובות.

הפופולאריות מתחילה בנוחות

הרבה אנשים שואלים את עצמם בוודאי: כיצד הפך הגבס לפופולארי כל כך? מדוע הבינו רבים שכדאי להם להשתמש בו? ואיך קרה שהוא תפס מקום של כבוד בבית ובמשרד, כאשר בעבר נחשב לחומר סוג ב' שמשמש ל'סתימת חורים' בלבד?

ישנה תשובה אחת לכל השאלות הללו: הנוחות. הגבס הוא חומר נוח גם מבחינת המחיר וגם מבחינת העבודה איתו, ולכן הבינו כל הנוגעים בדבר - מאנשי המקצוע ועד הצרכנים הפרטיים - שמדובר בחומר קסם שיכול לעשות נפלאות בבית או במשרד, למטרות רבות.

ראשית, נוח מאוד לבנות וליצור דברים עם גבס. בשלב הראשון, לפי ייבושו וגיבושו, הגבס הוא חומר אלסטי ורך, כמעט כמו חימר ולכן אפשר לעצב אותו בצורה המתבקשת בקלות רבה מאוד. שנית, אותה תכונה מאפשרת להקים בעזרתו נישות עיצוביות של ממש מכל סוג, במהירות וללא מאמץ, יחסית להקמת קיר בטון או בלוקים, למשל.

שלישית, פשוט מאוד (יחסית כמובן) לשלב בעבודות עיצוב גבס עיטורים, אביזרים עיצוביים, צורות ייחודיות ולמעשה - כמעט כל דבר שעולה בדמיון, אם על ידי המעצב, המתכנן ואיש הגבס, ואם על ידי הלקוח עצמו.

רביעית, זהו חומר מאוד זול יחסית לחומרי הבנייה האחרים. אפשר לסכם את עלויות העבודה בחומר הזה ולקזז עשרות אחוזים מהמחיר שהיה משלם הצרכן על עבודה דומה בבטון, במיוחד בעבודות המורכבות וה'עיצוביות', בהן כלולים קימורים, שילוב של תאורה ודברים כגון אלו.

אילו עבודות גבס ישנן היום?

חשוב לציין, עוד לפני שנפרט את מבחר העבודות שניתן לבצע בעזרת עיצוב גבס, כי השוק הזה רק הולך ומתפתח עם השנים ולכן, לא מן הנמנע שבקרוב נשמע על חידושים נוספים בתחום ועל עיצובים בגבס שהיום עדיין לא שמענו עליהם:

  • תקרות גבס: בעבר עבודות אלו נעשו בעיקר כדי להוסיף לדירה מערכות של מזגן מיני מרכזי, אך כיום תקרות הגבס מיועדות גם למטרות עיצוביות, להנמכה וליצירת מראה חם ו'עוטף' יותר.
  • מזנון גבס: מהעבודות שהעניקו לתחום את התנופה הגדולה ביותר. במקום לרכוש מזנון גדול וכבד בסכום אדיר, אפשר להוסיף לקיר שבו אמורה להיות הטלוויזיה מדפים מגבס (שאלו את איש המקצוע על עבודות גבס לפלזמה. הוא כבר יבין), בעלי כושר נשיאה מרשים ובעיצוב מרהיב, שיהפכו את הסלון למשהו אחר. המזנון נראה כאילו הוא 'יוצא' מהקיר ועליו אפשר לשים טלוויזיה, רכיבי מערכת קולנוע ביתית, אגרטלים ועוד ועוד.
  • קירות גבס: אולי עבודת הגבס העתיקה ביותר, אבל היום זהו עיצוב גבס לכל דבר ועניין. קירות הגבס כיום משנים לחלוטין את מראה המקום, יכולים להגיע גם בטקסטורה מעוגלת או גלית ולהפוך אפילו מסדרון סטנדרטי למודרני, חדשני ואפילו סקסי יותר. למעשה, קירות הגבס מוכיחים שאפשר לעשות היום עם החומר הזה פשוט הכל.
  • נישות גבס: הנישות הפכו לכוכבות עולם הבנייה בגבס. אלו תוספות קטנות יחסית אותן בונים במקומות 'אסטרטגיים', אשר מספקים לדיירים פתרונות אחסון מצד אחד, או מראה מעוצב מצד שני. למעשה, הנישות יכולות לשמש בשני התפקידים גם יחד ולשלב בתוכן גם זכוכית, מתכת ותאורה ייחודית - ליצירת מראה בלתי רגיל בהשקעה מאוד מנימלית.
  • תאורה משולבת בגבס: עיצוב גבס, כפי שהזכרנו בסעיף הקודם, יכול לכלול גם שילוב עם תאורה מיוחדת. לרוב אלו יהיו 'ספוטים' - נורות ממוקדות וקטנות שמספקות אור מיוחד ומוסיפות בעצמן לנופך, למראה ולעיצוב של המקום. כיום נעשה שימוש בטכניקה זו בקירות, בתקרות ואף ברצפה.

מחירי עיצוב גבס

את כולנו מעניינת כמובן השורה התחתונה, והשורה התחתונה היא המחיר. אז עד כמה ההבדל הוא גדול? את ההשוואה נעשה בין הקירות השונים - קירות גבס וקירות בלוקים. האחרונים יכולים להגיע עד מחיר של 350 ש"ח למ"ר בנוי, בעוד קירות גבס יגיעו לכל היות ל-200 ש"ח לכל מ"ר בנוי. אגב, הבדלים המחירים ניכרים גם בעבודות להריסת קירות כאלו.

ממשיכים לעבודות גבס נוספות: בניית קרניז מגבס תעלה בין 150 ל-350 ש"ח; הנמכת תקרה בעזרת גבס תעלה עד 250 ש"ח למ"ר; אם תרצו תקרה אקוסטית, תצטרכו לשלם עד 300 ש"ח למ"ר, בהתאם לסוג התקרה; חיפוי גבס יעלה עד 70 ש"ח למ"ר בלבד.

לא לשכוח שיש גם סוגי גבס

אנחנו, בתור צרכנים פשוטים ולא מנוסים, יודעים שהגבס מגיע בצבע לבן. עבודות עיצוב גבס מתאפיינות בצבע הזה ומבחינתנו, אין שום אפשרות אחרת. מפתיע לגלות שבמקור, הגבס דווקא מגיע בצבעים שונים, שלושה ליתר דיוק, כשכל סוג מעיד על התפקיד של החומר:

  • גבס לבן/בז': זהו הגבס הבסיסי, והוא לרוב לא לבן לגמרי. זהו גבס בעל התכונות הרגילות, ללא תוספות מיוחדות.
  • גבס ירוק: גבס עמיד למים ולרטיבות
  • גבס ורוד: גבס חסין אש
  • גבס ירקרק/ירוק בהיר: גבס עמיד בפני רטיבות וחסין אש גם יחד

לכן, כאשר אתם מזמינים מומחה עיצוב גבס, חשוב מאוד לוודא איתו באילו חומרים הוא משתמש. ברור שגבס ירוק או ורוד יהיה יקר יותר מהגבס הבסיסי, אך אין ספק שהשימוש בחומרים המתאימים יתרום לאיכות ולעמידות של העבודות בהן השקעתם זמן וכסף.

מדריכי וידאו

ריאליטי שיפוצים: מדריך וידאו לבניית קיר גבס

ריאליטי שיפוצים: בניה של נישה ומדף מגבס

בניית נישת גבס לטלוויזיה

למידע נוסף:

  • HomeAid - בניית מחיצת גבס: עשה זאת בעצמך.
  • D.co.il - מאגר בעלי מקצוע בתחום הגבס, בחלוקה לפי אזורי הארץ.
  • DIYnetwork - שיטות לצביעה דקורטיבית של קיר גבס.