עיצובים

פרגולות

פרגולות הן פינות אירוח מעוצבות, המשמשות כאי של שלווה ורוגע עבור בעלי בתים פרטיים בישראל. עם כניסת טרנד הבנייה בעץ, עלתה הפופולאריות של הפרגולות בקרב הישראלים המעוניינים ליצור פינת אירוח אטרקטיבית, מזמינה ומפנקת בביתם.

במאמר הבא, נספק מידע מקיף על תכנון ובנייה של פרגולה מעוצבת.

אילו מוצרי הצללה קיימים בשוק?

היצע מוצרי ההצללה הקיימים כיום בשוק, כולל את פתרונות ההצללה הבאים: סוככים, פרגולות, שמשיות, סגירות מתקפלות, פגודות וסוכך זרועות.

מהי פרגולה?

פרגולה היא מבנה אדריכלי פתוח, מקורה וללא קירות, שניצב מחוץ לחלל הבית, המספק קירוי והגנה מפני גשם, רוחות, לחות ושמש. פרגולות נבנו עוד בתקופת העת העתיקה כסוכה ששימשה כמפלט מהשמש הקופחת, מאוחר יותר בתקופת הרנסנס נבנו פרגולות מעץ ועליהן היו שותלים צמחים מטפסים למיניהם כדוגמת הגפנים וחלל זה שימש כפינה לאירוח ולמנוחה.

כיום, הפרגולה הפכה לפנינת האירוח והשלווה של הבית וחשיבותה ניכרת בתכנון האדריכלי המושקע שלה. מלבד ייעודה הפונקציונאלי המיידי של הפרגולה כמגנה מפני שמש, גשם, לחות ורוחות, הרי שמדובר במבנה המגדר את חלל המרפסת המשמש גם כאמצעי הגנה מפני שכנים מסוקרנים.

היכן ניתן להקים פרגולות?

כיום, ניתן להקים פרגולות בחללים כגון: מרפסות, גינות, מסעדות, גגות, בתי ספר, צימרים, בתי קפה, חצרות, קניונים, בנייני משרדים ועוד.

אילו סוגי פרגולות ישנן?

עם התפתחות תחום פתרונות ההצללה בארץ ובעולם גדל היצע הפרגולות בשוק, וכיום ניתן לבחור בין מבחר סגנונות עיצוב וסוגים של פרגולות, לרבות: פרגולת רעפים, פרגולות אבן ובטון, פרגולות הצללה, פרגולות רעפים, פרגולות אלומיניום, פרגולות עץ גושני, פרגולות תלויות ועוד.

לפני שאתם בונים פרגולות חישבו על הנושאים הבאים:

טרם בניית פרגולות, מוטב תחילה לחשוב על הפרמטרים הבאים:

  • מטרת הפרגולה – תחילה, עליכם להחליט מהי תכלית הפרגולה, האם ברצונכם לבנות פרגולה שתגן עליכם מפני השמש או שמא ברצונכם לבנות פרגולה אשר תשמש כהגנה מפני הגשם. כך למעשה תוכלו להחליט בקלות רבה יותר על חומרי הגלם והעיצוב הרצוי.
  • תקציב פרגולות – בשלב הבא, עליכם לקבוע את מסגרת התקציב העומדת לרשותם לצורך בניית פרגולות. בהתאם לתקציב תוכלו לדעת אילו חומרי גלם ועיצובי פרגולות מתאימים לכיסכם.
  • גודל הפרגולה – בשלב השלישי, עליכם לבחור אם ברצונכם לבנות פרגולה גדולה או שמא פרגולה קטנה ואינטימית, כך או כך עליכם להתחשב בשטח המרפסת שלכם ובאישורי העירייה. כמו כן, בהתאם לגודלה של הפרגולה תוכלו לבחור נכון יותר את אורך עצי הפרגולה ואת הכלים הנחוצים לכם.
  • חומרי הפרגולה – בשלב הרביעי, תתבקשו לבחור את חומרי הגלם הנחוצים לפרגולה, לרבות: אלומיניום, בטון, אבן, במבוק, פלסטיק ועצים למיניהם( עץ אורן, עץ אמריקאי, עץ גושן, עץ דוגלס, עץ אלון, עץ גושני, פינגר ועוד).
  • היתר בנייה – לאחר שהחלטתם על גודל הפרגולה וחומריה, תוכלו לדעת אם תדרשו להוציא היתר בנייה מהעירייה. כך למשל, אם החלטתם לבנות פרגולה מחומרים קלים כגון: במבוק, עץ או מתכת, לא תדרשו לאישורו של מהנדס. לעומת זאת, אם ברצונכם לבנות פרגולה מחומרים יותר כבדים, כגון: אבן או בטון תדרשו להשיג אישור בנייה עם חתימה של מהנדס בכדי שתוכלו להתחיל בבניית הפרגולה.
  • סגנון הפרגולה – בשלב השישי, תאלצו לבחור את סגנון העיצוב לצורך בניית פרגולות אסתטיות ומרשימות. תוכלו לשלב בין אלמנטים שונים של חומרים, גופי תאורה, עיצוב קורות ייחודי ועוד.

על בניית פרגולה

בניית פרגולה נחשבת להליך מורכב, הדורש מומחיות של איש מקצוע הבקיא בשרטוט, תכנון ובנייה של פרגולות, במלאכת קידוחי הבטון, בתחזוקת העץ ובשילוב בין חומרי גלם שונים. אומנם ישנם מדריכים מקצועיים המסבירים כיצד לבנות פרגולות בצורה עצמאית, אולם אם ברצונכם להבטיח את יציבותה, עמידותה ושרידותה של הפרגולה לאורך השנים, אנו ממליצים לכם לפנות לחברות המתמחות בהתקנת סוככים ופרגולות אשר צברו מוניטין וידע מקצועי רב בכל הקשור לאספקת פתרונות הצללה לקהל הרחב.

באופן כללי, לבניית פרגולה מקצועית נדרשים כלי העבודה הבאים: את חפירה, סולם, פטיש, מברגה, פלס, מקדחה, מברשת צביעה ומסור, כמו גם את חומרי הגלם הבאים: סוכך, עצים, 108 ברגים, תשע תושבות לקורות גג, ארבעים ברגים קודחים, בורג ג'מבו, צבע, שישים ברגים, שלושה תושבות לעמודים, פרזול מסולסל ושישים ברגים של עשרה סנטימטרים.

לסיכום, אם ברצונכם לבנות חלל חיצוני אסתטי ומעוצב המתאים לאירוח בעונת הקיץ והחורף גם יחד, אנו ממליצים לכם להתקין פרגולות בביתכם.